Keuzebord-activiteiten

Hallo allemaal,

 

Hebben jullie al enkele proefjes van Rooie Karel kunnen uitvoeren? Of al andere trucjes met de magische ballon gevonden? Stuur alvast je resultaten of foto’s naar farida.rebahi@gbsbrakel.be. Laat me weten of je ze graag op deze blog hebt. 🙂

Voor deze week heb ik een keuzebord aan activiteiten klaar staan:

NCZ activiteitenboard

Wie kan print de blaadjes dubbelzijdig en knip nadien de kaartjes uit. Doe de kaartjes in een bus en trek er elke dag eentje uit. Of …als je liever zelf kiest: je hangt de twee blaadjes op elkaar. Aan de hand van de prentjes maak je een keuze, piep je het blad omhoog en lees je de opdracht. Indien printen een hindernis vormt, stuur me dan even een mailtje en ik bekijk hoe we het snel kunnen oplossen.

Ik ben benieuwd welke opdrachtjes het meest in de smaak vallen!

Het is leuk en fijn als je een foto, tekstje of filmpje doorstuurt.  Zo kan ik ze bundelen om samen op deze blog te zetten. Doe je mee? TOF!

 

Heel veel groetjes,

Knubbe & juf Farida

De magische ballon

Rooie Karel toont enkele trucjes met zijn magische ballon.

Zoek jij mee welke trucjes je met een ‘magische ballon’ kan doen?

Heb je er eentje gevonden: maak een filmpje of neem een fotootje en stuur het naar farida.rebahi@gbsbrakel.be .SUCCES!

PS: indien je geen ballon in huis hebt: met een opgeblazen diepvrieszakje lukt het ook. Knoop het eveneens goed dicht! 🙂

2° & 3° graad: proefjes met water

Komende zondag is het Wereldwaterdag.

Tijd om enkele proefjes met water uit te voeren, na te denken en te begrijpen.

Hieronder enkele proefjes & trucs van Rooie Karel.

Veel onderzoekplezier!

  • intro filmpje
  • truc: raadsel met bekers
  • truc:  glas onder water
  • truc: glas water omdraaien
  • truc: bellen in bellen blazen
  • truc: peper verdrijven

 

Lesvrije tijden….we blijven aan de slag!

Beste kinderen en ouders,

 

noodgedwongen worden de lessen opgeschort. Het is voor ieder een raar en vreemd gevoel.  We blijven niet bij de pakken zitten en gaan op zoek naar leuke activiteiten.

In de komende tijd zal ik een aantal activiteiten die interessant, wetenschappelijk, leuk en leerzaam zijn en gelinkt aan ons “vak”, posten op deze blog.

Hopelijk is dit een inspiratiebron om mee aan de slag te gaan. Om zo de komende weken  onze kinderen optimaal te begeleiden op basis van onze vrijzinnig humanistische waarden.

@ de gevierden van komend Lentefeest – Feest Vrijzinnige Jeugd: er zullen een aantal denk- en  doe-opdrachtjes via Questi verstuurd worden. Hiervoor kregen de gevierden hun werkboek “Als ik groot ben!” (LF) of “Onderweg” (FVJ), reeds mee naar huis. Meer uitleg wordt ook via Questi naar de betrokken ouders verstuurd.

 

Dat we allen zorg dragen voor elkaar door ook zorg te dragen voor zichzelf!

warme virtuele knuffel,

Knubbe & juf Farida